Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reputacja

Mateq

System reputacji (plusy/minusy przyznawane w profilu z wymogiem dodania komentarza za co dajemy reputa, ograniczenie czasowe na dawanie reputów temu samemu użytkownikowi, aby wyeliminować ciągłe reputowanie przez tego samego usera) zamiast systemu lajkó  

67 użytkowników zagłosowało

1. 1.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może niektórzy pamiętają system reputacji, który był używany parę lat temu na mpc. Według mnie był 1000x lepszy od obecnego systemu lajkow. Dla tych którzy nie wiedzą o co chodzi: możemy rozdawać reputację dodatnią i ujemną, nie reputujemy postow, lecz użytkownika, przy dawaniu reputacji konieczny jest komentarz za co reputa dajemy. Stosowne byłoby jakieś ograniczenie liczby reputow, która możemy przyznać: ogolne, czyli np. 10 reputow dziennie do rozdania i na osobę, czyli tej samej osobie możemy dac tylko 1 reputa dziennie. Ograniczyloby to chamskie minusowanie komuś repki.

Czyli rozumiem, że jedynymi powodami dla których ludzie są przeciwko są: usunięcie obecnej liczby lajków jakie nazbierali i strach o minusujące dzieci?

Co do pierwszego, to według mnie najlepiej by było zacząć od zera z reputacją, ale skoro wam to tak przeszkadza, to można zamienić lajki na reputację w sensownym przeliczniku, np. 1 punkt reputacji = 50 lajków. 

Drugi problem nie jest problemem, bo już pisałem jak pozbyć się takich przypadków: User taki miałby do rozdania 5 reputów(+ lub -) dziennie. Po dodaniu danemu użytkownikowi reputacji, aby ponownie móc dać mu reputację, należy odczekać 7 dni. + ewentualne wprowadzenie wymogu posiadania odpowiedniego stażu/ilości postów/reputacji, aby móc używać systemu reputacji.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

• Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Po to ograniczenie 1 reputa dla usera. Czas można zwiększyć, np. do 3 dni. Nie placzcie o te minusy, jak ktoś będzie przeginal i minusowal codziennie tą samą osobę bez powodu, to dostanie nagrodę za nadużywanie reputow.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Nie.

nie

Siła argumentów kładzie na kolana.

Km5iG.png

Opublikowano

Pomysł plusów i minusów jest ciekawy, jednak pozostaje problem tworzenia multikont jedynie, aby zminusować daną osobę.

Opublikowano

Multi i tak są banowane, a gm miałby możliwość usunięcia reputa.

Km5iG.png

Opublikowano

Nie, było dużo sytuacji, kiedy dzieci minusowały. Później został tylko płacz ;<

Po to ograniczenie 1 reputa dla usera. Czas można zwiększyć, np. do 3 dni. Nie placzcie o te minusy, jak ktoś będzie przeginal i minusowal codziennie tą samą osobę bez powodu, to dostanie nagrodę za nadużywanie reputow.

Pomysł plusów i minusów jest ciekawy, jednak pozostaje problem tworzenia multikont jedynie, aby zminusować daną osobę.

47990292595971448862.png

Opublikowano

Siła argumentów kładzie na kolana.

Ten dział tylko z tego się utrzymuje xD

Dobrze pamiętam ten system, niektórzy użytkownicy nadal mają repkę na - :D. Jednak wydaje mi się, że to już nie przejdzie.

To nie jest już czas na +/-. Przeważają lajki, które tutaj są odzwierciedleniem... w sumie lajki niczego nie odzwierciedlają :D. Ale wprowadzenie tej reputacji, o której mówisz, wymagałoby wyzerowania aktualnego stanu lajków, bo tak to byłoby mega nieopłacalne.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Możliwość dawania reputacji od 50-100 postow. Problem znika.

Km5iG.png

Opublikowano

Moderator i każda osoba pełniąca ważniejszą funkcję będzie miała ujemną reputację, czemu? "Bo łon ósónoł mi temat bo szókaem tylko gjetea dowloadu!!11" ten powód wystarczającą zniechęca to przywrócenia tej funkcji.

Nie.

Możliwość dawania reputacji od 50-100 postow. Problem znika.

Niezbyt, co najwyżej od 500+ wtedy bym się zgodził. ;)

Opublikowano

Jestem jak najbardziej nad przywróceniem plusów i minusów jak kiedyś, według mnie był najlepszym systemem, ze względu na to, że obecne lajki, niektórzy żebrzą ze statusów i jest to żenujące i tak naprawdę nie odzwierciedla usera. Byłaby również wprowadzona odpowiednia ilość postów od której będzie można postawić reputację.

Arcymistrz
Opublikowano

Widzę, że każdy tutaj ma na celu swoje dobro i przywiązuje się znacząco do jakiejś liczby lajków. Mateq podał możliwe sytuacje, które mogłyby wystąpić przy chęci minusowania danego użytkownika, jednak znając Miszcza byłoby to do ograniczenia. 

Tak. 

PS. Tak bardzo dbacie o rangę, a niby 1/2 nie prosi o te lajki? Są one lekko bezwartościowe (denominacja, lel xD).

Admin Cienia
Opublikowano

Można wprowadzić taki system, jednak z sensownymi ograniczeniami żeby znów nie było pretensji niektórych użytkowników, że są ciągle “minusowani“.

Jeśli będzie to solidnie zrobione, to jestem za.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Widzę że jednak zależy od tego kto złoży sugestię :P

Pisałem już kilka razy na temat tego że powinniśmy wrócić do starego systemu bo był dobry.

Odpowiednia organizacja i nawet trolli można wyeliminować.

Myślę że osoby które są na "nie" to dzieciaczki z działu mc/mt2 co boją się o swoją "reputacje" i lubią bezwartościowe lajki.

Jestem na TAK

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Tak.

Zresetować te lajki, bo obecnie gówno znaczą. Codziennie widzę statusy typu "50 lajków za 50". Ktoś musiał pracować żeby je zdobyć a drugi będzie miał jeszcze więcej z wymian.

Game Over

Opublikowano

Nie, było dużo sytuacji, kiedy dzieci minusowały. Później został tylko płacz ;<

Nie.

Jest dobrze tak jak jest. Nie.

-------------------

Widzę że jednak zależy od tego kto złoży sugestię :P

Pisałem już kilka razy na temat tego że powinniśmy wrócić do starego systemu bo był dobry.

Odpowiednia organizacja i nawet trolli można wyeliminować.

Myślę że osoby które są na "nie" to dzieciaczki z działu mc/mt2 co boją się o swoją "reputacje" i lubią bezwartościowe lajki.

Jestem na TAK

Jeżeli ktoś wyraża własne zdanie, które jest przeciwne twojemu i negatywnie wpływa na werdykt, to oznaka, że jest "dzieciaczkiem" z działu MC/MT2? Pamiętaj, że to działa w obie strony i równie dobrze taka osoba może sądzić tak o Tobie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...